Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 14, 2011

Sočni poljupci

Potrebno:

- 200 g marcipana
- 50 g samlevenog badema
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- oblatne
- 200 g eurokrema

Priprema:

1. Isecite 200g marcipana na sitne kocke, pa zamesite glatko testo mešajući marcipan sa 50g oljušćenog ili samlevenog badema, 2 žumanceta, 1 jajetom i kesicom vanilin šećera. Testo, zatim, stavite u zašiljen fišek sa dodatkom u obliku velike zvezde. Zagrejte rernu na 170 stepeni C. Pleh obložite papirom za pečenje.

2. Uz pomoć fišeka formirajte krugove od testa (oko 25 komada) na oblatni za pravljenje kolača, praveći pri tom udubljenje u sredini kolača. Kolačiće pecite na srednjem nivou, u rerni, oko 15min., a zatim ih ostavite da se hlade na rešetki.

3. Zatim, oko 200g eurokrema sipajte u zašiljen fišek sa dodatkom u obliku manje zvezde, pa time ukrasite kolač tako štp ćete ga istisnuti u sredinu kolača. Gotove kolače čuvajte u zatvorenoj posudi i na nekom hladnom mestu, a najbolje je da to bude u frižideru.



No comments:

Recepti Headline Animator