Potrebno:
Veci plavi patlidzan
2 zelene babure
200 g celera
4 veca paradajza
2 cesna bijelog luka
1 dl maslinovog ulja
na vrh noza safrana
timijan
persun
Priprema:
1. Svo povrce operite, ocistite i isjecite na kockice, a zatim ga dinstajte na zagrijanom ulju dok ne omeksa.
2. Posolite, dodajte zacine, sipajte vodu i kuhajte oko 15 minuta.
3. Gotovu corbu skinite sa ringle i pospite isjeckanim persunom.
Veci plavi patlidzan
2 zelene babure
200 g celera
4 veca paradajza
2 cesna bijelog luka
1 dl maslinovog ulja
na vrh noza safrana
timijan
persun
Priprema:
1. Svo povrce operite, ocistite i isjecite na kockice, a zatim ga dinstajte na zagrijanom ulju dok ne omeksa.
2. Posolite, dodajte zacine, sipajte vodu i kuhajte oko 15 minuta.
3. Gotovu corbu skinite sa ringle i pospite isjeckanim persunom.
No comments:
Post a Comment