Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Pizete

Potrebno (za 4 osobe):

1 kg brasna
1 svjez kvasac
600 ml mlijeka
200 g kackavalja
200 g mortadele
100 ml kecapa
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Pripremamo fil.U veci sud stavimo krupno izrendan kackavalj, mortadelu isjecenu na sitnije kocke, kecap, posolimo i pobiberimo i promjesamo sastojke.Pripremamo tijesto.Mlijeko zagrijemo.Malo mlijeka dodamo u sud sa kvascem i mijesamo dok se ne rastopi.Rastopljen kvasac dodamo u serpu sa zagrijanim mlijekom.U veci sud stavimo brasno, posolimo, dodamo mlijeko sa kvascem i rukama zamjesimo tijesto.Tijesto premjesimo na radnoj povrsini a zatim isjecemo na 9 jednakih dijelova.Od svakog dijela formiramo jufku.Od prve jufke, oklagijom, razvucemo koru.Na koru nanesemo fil, presavijemo na pola i prstima priiskamo krajeve savijajuci ih ka unutrasnjosti.Na isti nacin pripremamo i ostale Pizete i stavimo da se prze u tiganju u vecoj kolicini zagrijanog ulja.Kada porumene sa obje strane Pizete stavimo na ciniju oblozenu papirom da upije nepotrebnu masnocu.Tanjir za serviranje ukrasimo listom zelene salate na koji nanesemo kiselu pavlaku.Zatim na ciniju stepenasto poredamo Pizete i dekorisemo kecapom.

No comments:

Recepti Headline Animator