Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Tjestenina bolonjez sa vrganjima

Potrebno:

400 g spageta
400 g mljevenog juneceg mesa
100 g vrganja
4 velika paradajza
2 cesne bijelog luka
2 kasike maslinovog ulja
1 glavica luka
1 kasika sitno nasjeckanog persuna
50 g ribanog parmezana
so
biber

Priprema:

1. Mljeveno meso poprzite na maslinovom ulju.Dodajte sitno narezani luk, bijeli luk i persun.
2. Dodajte gljive narezane na kriske i sve zajedno dinstajte 10 minuta, uz stalno mijesanje.Posolite i pobiberite po ukusu.
3. Toj smjesi dodajte narezan paradajz i dinstajte jos 30 minuta.
4. Skuhajte spagete 15-20 minuta u slanoj vodi.
5. Spagete zatim ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode i poprzite na zagrijanom maslacu.
6. Spagete prelijt umakom i pospite parmezanom prije serviranja.

No comments:

Recepti Headline Animator