Potrebno:
Tijesto:
150 g brasna
100 g secera
1 vanilin secer
malo cimeta u prahu
100 g mljevenih badema
100 g rendane cokolade
Fil:
100 g marmelade od kajsija
1 kasicica kajsijevace ili ruma
1 limun
glazura od cokolade
Priprema:
1. Sve sastojke za tijesto umijesite i zamotajte ga u foliju i ostavite ga 1 sat u frizideru.Na lagano pobrasnjenoj radnoj povrsini razvaljajte tijesto do debljine 3 mm.
2. Kalupom sijecite mala srca i slazite ih na masnim papirom oblozen pleh.Pecite u rerni zagrijanoj na 200 °C 8-10 minuta.Pazite da previse ne potamne, jer ce dobiti gorak ukus.Ohladjene kekse lijepite 2 po 2 marmeladom u koju ste dobro umjesali kajsijevacu ili rum i sok od limuna.Spojene kekse umacite u rastopljnu cokoladnu glazuru.
Tijesto:
150 g brasna
100 g secera
1 vanilin secer
malo cimeta u prahu
100 g mljevenih badema
100 g rendane cokolade
Fil:
100 g marmelade od kajsija
1 kasicica kajsijevace ili ruma
1 limun
glazura od cokolade
Priprema:
1. Sve sastojke za tijesto umijesite i zamotajte ga u foliju i ostavite ga 1 sat u frizideru.Na lagano pobrasnjenoj radnoj povrsini razvaljajte tijesto do debljine 3 mm.
2. Kalupom sijecite mala srca i slazite ih na masnim papirom oblozen pleh.Pecite u rerni zagrijanoj na 200 °C 8-10 minuta.Pazite da previse ne potamne, jer ce dobiti gorak ukus.Ohladjene kekse lijepite 2 po 2 marmeladom u koju ste dobro umjesali kajsijevacu ili rum i sok od limuna.Spojene kekse umacite u rastopljnu cokoladnu glazuru.
No comments:
Post a Comment