Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Corba sa mirisom paradajza

Potrebno:

1,5 l temeljca (vode u kojoj se kuhalo telece ili pilece meso)
4 paradajza
1 glavica luka
3 supene kasike rezanaca
1 jaje
2 kasike kisele pavlake
1 kasika Vegte
so
mljeveni crni biber
1 kasika brasna
50 g maslaca
2 mrkve
1 vezica persuna

Priprema:

1. Kuhajte meso zajedno sa sargarepom, crnim lukom i posolite.Za corbu oduzmite temeljac (vodu u kojoj se kuhalo meso).
2. Na maslacu poprziti brasno sve dok ne poprimi smedju boju.Skinit s vatre i poparite sa mlakim temeljcem.
3.Ostavite da smjesa provri.Dodajte sjeckanu mrkvu i sok kuhanog luka.
4.Paradajz izrendajte i dodajt smjesi.
5. Smjesi dodajte Vegetu, posolite i pobiberite po ukusu.Ostavite da se kuha bar 5 minuta.
6. Dodajte rezance i nastavite sa kuhanjem na tihoj vatri jos 10 minuta.
7. Pospite svjezim sitno sjeckanim persunom.

No comments:

Recepti Headline Animator