Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Ruske kape

Potrebno:

8 jaja
300 g secera
8 kasika vode
250 g brasna
2 kasike kakaa
pola praska za pecivo

Za fil:

1, 5 l mlijeka
7 kasika brasna
15 kasika secera
1 puter

Za glazuru:

3 kasike vode
50 g cokolade
malo putera
150 g kokosa

Priprema:

1. Umutiti jaja, dodati šećer, vodu, brašno pomješano sa praškom za pecivo, kakao i peći oko pola sata u zagrijanoj pećnici. Hladno sijeći na kolutove, čašom i presjeći preko sredine.
2. Skuhati fil sa mlijekom, brašnom, šećerom i u ohlađen dodati umućen maslac. Filovati ovim kremom kolutove, odozgo stavljte pripremljenu glazuru i uvaljajte svaku kapu u kokos.Odozgo svaku kapu prelijte glazurom od cokolade (voda, puter, cokolada).

No comments:

Recepti Headline Animator