Potrebno:
8 jaja
300 g secera
8 kasika vode
250 g brasna
2 kasike kakaa
pola praska za pecivo
Za fil:
1, 5 l mlijeka
7 kasika brasna
15 kasika secera
1 puter
Za glazuru:
3 kasike vode
50 g cokolade
malo putera
150 g kokosa
Priprema:
1. Umutiti jaja, dodati šećer, vodu, brašno pomješano sa praškom za pecivo, kakao i peći oko pola sata u zagrijanoj pećnici. Hladno sijeći na kolutove, čašom i presjeći preko sredine.
2. Skuhati fil sa mlijekom, brašnom, šećerom i u ohlađen dodati umućen maslac. Filovati ovim kremom kolutove, odozgo stavljte pripremljenu glazuru i uvaljajte svaku kapu u kokos.Odozgo svaku kapu prelijte glazurom od cokolade (voda, puter, cokolada).
8 jaja
300 g secera
8 kasika vode
250 g brasna
2 kasike kakaa
pola praska za pecivo
Za fil:
1, 5 l mlijeka
7 kasika brasna
15 kasika secera
1 puter
Za glazuru:
3 kasike vode
50 g cokolade
malo putera
150 g kokosa
Priprema:
1. Umutiti jaja, dodati šećer, vodu, brašno pomješano sa praškom za pecivo, kakao i peći oko pola sata u zagrijanoj pećnici. Hladno sijeći na kolutove, čašom i presjeći preko sredine.
2. Skuhati fil sa mlijekom, brašnom, šećerom i u ohlađen dodati umućen maslac. Filovati ovim kremom kolutove, odozgo stavljte pripremljenu glazuru i uvaljajte svaku kapu u kokos.Odozgo svaku kapu prelijte glazurom od cokolade (voda, puter, cokolada).
No comments:
Post a Comment