Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Snjesko kolacici

Potrebno (za oko 50 komada):

50 g usecerene korice od narandze
1/2 kasicice naribane lmunove korice
250 g rastopljenog maslaca
200 g secera
2 jaja
po 1/2 kasicice cimeta, mljevenog djumbira djumbir zacina za paprenjake
100 g mljevenih ljesnika
400 g brasna
1/2 kasicice praska za pecivo
200 g secera u prahu
limunov sok ili mlijeko za mijesanje
boja za hranu
marcipan u boji
secerne perlice
gumene bombone

Priprema:

1. Sitno nasjeckajte usecerenu narandzinu koru. Umutite, maslac, secer, jaja i koricu od limuna da bude lagano i pjenusavo.Umijesajte ljesnike, brasno, narandzinu koru i prasak za pecivo.Umotajte u prozirnu foliju i hladite 2 sata.
2. Zagrijte pecnicu na 175 °C.Razvaljajte tijesto na debljinu od 5 mm na pobrasnjenoj povrsini pa komade oblikujte kalupom u oblik snjeska.Poredajte kolacice na lim koji ste omotali papirom za pecenje i pecite oko 10-15 minuta.Ostaite da se ohlade.
3. Glatko umutite secer u prahu sa limunovim sokom ili mlijekom pa dio pofarbajte po zelji bojom za hranu.Ukrasite kolacice.Marcipan u boji razvaljajte u oblik sala i dugmadi.Ukrasite snjeska marcipanskim salom i dugmicima te secernim perlicama i bombonama.

No comments:

Recepti Headline Animator