Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Kocke od marcipana

Potrebno:

100 g pistaća (sitno isjeckanih)
400 g marcipan mase
250 g secera u prahu
1 kasika ruma
bjelance
sok od visanja ili crvena farba za bojenje
250 g cokolade
40 g masti od kokosa

Priprema:

1. 100 g pistaća fino, fino iseckati pa pomešati sa 200 g marcipana, 100 g šećera u prahu i rumom.
2. 200 g marcipana pomešati sa ostatkom šećera i malo soka od višanja ili obojiti sa prehrambenom crvenom farbom i dobro umesiti.
3. Obe mase istanjiti sa oklagijom 1 cm debljine (providnu foliju staviti na marcipan masu, jer se tako sprečava lepljenje mase za oklagiju).
4. Jednu marcipan masu premazati umućenim belancetom pa preko staviti drugu masu i malu pritisnuti, zatim seći na kocke 2,5 sa 2,5 cm i ostaviti da se suše sat vremena.
5. Čokoladu istopiti sa mašću od kokosa i marcipan kocke umakati u čokoladu i posuti sa pistaćima. Ostaviti da se osuši.

No comments:

Recepti Headline Animator