Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Kapucino snite

Potrebno:

5 jaja
130 g putera (omeksalog)
150 g secera
80 g brasna
80 g kapucina u prahu sa 2 kasike narendane cokolade za kuhanje
2 kasicice praska za pecivo

Fil:

2 jajeta
50 g putera
100 g secera u prahu
50 g cokolade za kuhanje
3-4 kasike umucenog slaga

Priprema:

1. Prvo pripremiti četvrtasti, manji pleh za kolač. Stranice pleha namazati puterom i posuti brašnom. Na dno staviti papir za pečenje, podmazati puterom i posut brašnom.
2. U dubokoj činiji umutiti dobro omekšali puter sa šećerom i jajima. Dodati prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Lagano promiješati drvenom kašikom. Dodati kapućino-prah i rendanu čokoladu. Opet lagano promiješati drvenom kašikom i sipati u pleh. Peći u zagrijanoj rerni oko 40 min. na 165-170°C. Voditi računa da ne izgori, ako vam rerna grije jako, smanjiti temp.
3. Pečen biskvit ostaviti u plehu 10-ak min. Posle ga pažljivo premjestiti na rešetku za hlađenje i pustiti da se skroz ohladi.
4. Hladan kolač sjeći dužinom da dobijete dva uska, jednaka dijela.
5. Priprema fila: jaja i šećer mutiti na pari i kad se pođe zagrijavati, dodati čokoladu. Nastaviti sa miješanjem dok se ne zgusne.
6. Fil dobro ohladiti i dodati umućen šlag. Sve dobro izmiješati i nanijeti fil na jednu koru, poklopiti drugom, i čitav kolač premazati sa filom. Kore možete natopiti da budu sočnije, mlakim mlijekom u koje ste dodali 2 kašičice kapućino-praha.

No comments:

Recepti Headline Animator