Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Slavske paprike

Potrebno (za 4 osobe):

5 pecenih oljustenih paprika
100 g brasna
150 g skuhanog pirinca
4 kisela krastavca
150 ml kisele pavlake
pola kasike bosiljka
150 g krugova sunkarice
100 g prezle
2 jaja
150 g kackavalja
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Paprikama odsjecemo peteljke, isjecemo na polovinu po duzini i odstranimo sjemenke.U veci sud stavimo sitno izrendan kavckavalj, sunkaricu isjecenu na sitnije kocke, krupno izrendane kisele krastavce, skuhan pirinac, bosiljak, pavlaku, posolimo, pobiberimo i sastojke dobro promjesamo varjacom.Na paprike nanesemo fil i preklopimo.Punjene paprike prvo uvaljamo u brasno, zatim u izmucena posoljena jaja i na kraju u prezlu.Paprike ponovo uvaljamo u izmucena jaja, zatim u prezlu i przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Kada porumene sa svih strana isprzene paprike stavimo na ciniju oblozenu papirom da upije nepotrebnu masnocu.Perca mladog luka i grancice mirodjije sitno isjecemo, dodamo u sud sa pavlakom i promjesamo.Tanjir za serviranje dekorisemo sa 2 lista zelene salate.Zatim na tanjir serviramo 3 Slavske paprike.Preostale 2 paprike isjecemo na polovine i stavimo na tanjir.Na listove salate stavimo preliv od pavlake koji dekorisemo grancicama mirodjije.

No comments:

Recepti Headline Animator