Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Snjesko Bijelic od tamne i bijele cokolade

Potrebno:

Osnovna smjesa:

400 g marcipana
150 g secera u prahu

Za nos kod muskog Snjeska:

1 komadic usecerene narandzine korice

Za muski sesir i tijelo zenskog Snjeska:

2 kasicice kakao praha

Za ogrlicu:

crvena boja za hranu

Za damin sesiric:

5 g cokolade
1/2 kasicice usitnjenog pistacija
1 zlatni listic

Za preljev:

100 g bijele cokolade
100 g tamne cokolade

Priprema:

1. Pomijesajte marcipan i secer u prahu.Izdvojite 3/4 marcipana i oblikujte 2 velike i 2 male kugle, za tijela i glave.Jednu veliku kuglu uvaljajte u kakao za tijelo zenskog Snjeska.Napravite 2 tanke rolne od marcipana da njome spojite glavu i tijelo.Postavite glave i ucvrstite ih marcipanskim rolnicama.Usecerenu narandzinu koricu nasijecite u oblik nosa.Cokolade odvojene otopite na pari.
2. Za muskog Snjeska:
Da biste napravili sesir, komadic marcipana obojite kakaom i oblikujte u sesir.Prelijte tijelo bijelom, a glavu tamnom cokoladom i ostavite da se osusi.Pricvrstite nos i sesir dok je cokolada jos uvijek blago vlazna.Izradite dugmice od tamne cokolade.
3. Za zenskog Snjeska:
Otopite cokoladu za sesiric i izlijte je po papiru za pecenje, u manji krug.Neka malo odstoji pa je dekorisite zlatnim listicem i pistacijima.Za pregacu, marcipansku smjesu razvaljajt na debljinu od 3 mm pa je isjecite u oblik pregace.Glavu umocite u bijelu cokoladu pa pricvrstite osuseni sesiric na glavu.Prilijepite pregacu na tijelo sa mlo istopljene cokolade.Za ogrlicu, napravite malu rolnu pa je provucite oko vrata.Djelice marcipana obojite u crveno pa napravite male dragulje.Prilijepite ih na ogrlicu cokoladom.

No comments:

Recepti Headline Animator