Potrebno:
9 jaja
160 g secera u prahu
240 g oljustenih i samljevenih badema (ostaviti nekoliko cijelih)
sok
strugana kora od 1 pomorandze
Za nadjev:
140 g secera
2 jajeta
140 g maslaca
100 g cokolade
Priprema:
Umutiti zumanca sa secerom dodati mljevene bademe, sok i koru od pomorandze, a na kraju snijeg od bjelanaca.Masu izruciti u podmazan i brasnom posut kalup, pa ispeci na 225 °C.U medjuvremenu umutiti maslac, dodati secer, zumanca iz jaja predvidjenih za nadjev i rastopljenu cokoladu.Mutiti sve dok krem ne postane pjenast.Na kraju dodati snijeg od 2 bjelanca.Pecenu i ohladjenu tortu presjeci na 2 dijela, pa je filovati kremom i premazati spolja.Posuti po njoj mljevene bademe i ukrasiti je cijelim bademima.
9 jaja
160 g secera u prahu
240 g oljustenih i samljevenih badema (ostaviti nekoliko cijelih)
sok
strugana kora od 1 pomorandze
Za nadjev:
140 g secera
2 jajeta
140 g maslaca
100 g cokolade
Priprema:
Umutiti zumanca sa secerom dodati mljevene bademe, sok i koru od pomorandze, a na kraju snijeg od bjelanaca.Masu izruciti u podmazan i brasnom posut kalup, pa ispeci na 225 °C.U medjuvremenu umutiti maslac, dodati secer, zumanca iz jaja predvidjenih za nadjev i rastopljenu cokoladu.Mutiti sve dok krem ne postane pjenast.Na kraju dodati snijeg od 2 bjelanca.Pecenu i ohladjenu tortu presjeci na 2 dijela, pa je filovati kremom i premazati spolja.Posuti po njoj mljevene bademe i ukrasiti je cijelim bademima.
No comments:
Post a Comment