Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Torta od pomorandže

Potrebno:

9 jaja
160 g secera u prahu
240 g oljustenih i samljevenih badema (ostaviti nekoliko cijelih)
sok
strugana kora od 1 pomorandze

Za nadjev:

140 g secera
2 jajeta
140 g maslaca
100 g cokolade

Priprema:

Umutiti zumanca sa secerom dodati mljevene bademe, sok i koru od pomorandze, a na kraju snijeg od bjelanaca.Masu izruciti u podmazan i brasnom posut kalup, pa ispeci na 225 °C.U medjuvremenu umutiti maslac, dodati secer, zumanca iz jaja predvidjenih za nadjev i rastopljenu cokoladu.Mutiti sve dok krem ne postane pjenast.Na kraju dodati snijeg od 2 bjelanca.Pecenu i ohladjenu tortu presjeci na 2 dijela, pa je filovati kremom i premazati spolja.Posuti po njoj mljevene bademe i ukrasiti je cijelim bademima.

No comments:

Recepti Headline Animator