Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Rezanci sa svježim sirom

Potrebno:

350 g širokih rezanaca
2 kašike ulja
80 g suhog mesa
crvena mljevena paprika
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
so

Priprema:

  1. Rezance skuhajte u slanoj vodi.
  2. Na ulju popecite suho meso narezano na kocke, dodajte ocijeđene rezance i pospite ih crvenom paprikom.
  3. Sve dobro promiješajte, ostavite da se rezanci dobro ugriju, zatim lagano umiješajte protisnuti (propasirani) sir, pa sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  4. Po tome prelijte vrhnje koje ste malo posolili i zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Posluzivanje:

Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu.

Savjet:

Tjesteninu nemojte skuhati do kraja jer ćete je još termički obrađivati u pećnici.

No comments:

Recepti Headline Animator