Potrebno (za 2 osobe):
200 ml domaceg temeljca od povrca
250 ml sampanjca/pjenusavog vina
175 g vrhnja
2 zumanca
so
svjeze mljeveni biber
Worchestershire sos
prstohvat secera
2 kasik sitno nasjeckanog persuna
Dodatno:
2 kasike croutons(komadici prepecenog hljeba)
2 kasike paradajza nasjeckanog na kockice
2 kasike slaga od bjelanaca
Priprema:
U lonac uspite povrtni temeljac, 200 ml sampanjca i 125 g vrhnja i stavite da prokljuca.Ostatak vrhnja umutite sa zumancima, dodajte kasiku vrele smjese sa sampanjcem, umutite, pa umijesajte u juhu.Po zelji zacinite solju, biberom, Worchestshire sosom i secerom, i dodajte persun.Za posluzivanje, umijesajte ostatak sampanjca pa naspite u tanjire.Dodajte po jednu kasiku slaga od bjelanaca, croutone i kockice paradajza.
200 ml domaceg temeljca od povrca
250 ml sampanjca/pjenusavog vina
175 g vrhnja
2 zumanca
so
svjeze mljeveni biber
Worchestershire sos
prstohvat secera
2 kasik sitno nasjeckanog persuna
Dodatno:
2 kasike croutons(komadici prepecenog hljeba)
2 kasike paradajza nasjeckanog na kockice
2 kasike slaga od bjelanaca
Priprema:
U lonac uspite povrtni temeljac, 200 ml sampanjca i 125 g vrhnja i stavite da prokljuca.Ostatak vrhnja umutite sa zumancima, dodajte kasiku vrele smjese sa sampanjcem, umutite, pa umijesajte u juhu.Po zelji zacinite solju, biberom, Worchestshire sosom i secerom, i dodajte persun.Za posluzivanje, umijesajte ostatak sampanjca pa naspite u tanjire.Dodajte po jednu kasiku slaga od bjelanaca, croutone i kockice paradajza.
No comments:
Post a Comment