Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 1, 2011

Japanska torta

Potrebno:

400 g cokolade sa rizom
100-150 ml slatkog vrhnja
250 g sira mascarponea
korica limuna
150 g visanja iz kompota
1 slag krema od vanilije
2 slag kreme od cokolade
350 ml mlijeka

Za ukrasavanje:

1 slag krema od vanilije
125 ml mlijeka
50 g cokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi. Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
  2. Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
  3. Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
  4. Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
  5. Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
  6. Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir. Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
  7. Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.

No comments:

Recepti Headline Animator