Potrebno:
3 bjelanceta
malo soli
375 g secera u prahu
sok od 1/2 limuna
400 g sjeckanog badema
cimet
Priprema:
Umutiti cvrst snijeg od bjelanaca s malo soli.Tome dodati secer u prahu i mutiti dok se secer ne rastopi.Odvojiti 1/3 mase i ostaviti za premazivanje.Ostaloj masi dodati sok od limuna, badem i malo cimeta.Masu razviti do debline 1 cm i vaditi modlom zvjezdice, premazati izdvojenim bjelancetom, pa peci u pecnici na temperaturi od 140 °C oko 25 minuta.
3 bjelanceta
malo soli
375 g secera u prahu
sok od 1/2 limuna
400 g sjeckanog badema
cimet
Priprema:
Umutiti cvrst snijeg od bjelanaca s malo soli.Tome dodati secer u prahu i mutiti dok se secer ne rastopi.Odvojiti 1/3 mase i ostaviti za premazivanje.Ostaloj masi dodati sok od limuna, badem i malo cimeta.Masu razviti do debline 1 cm i vaditi modlom zvjezdice, premazati izdvojenim bjelancetom, pa peci u pecnici na temperaturi od 140 °C oko 25 minuta.
No comments:
Post a Comment