Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 14, 2011

Čorba sa ječmenom kašom i zelenom lećom

Potrebno:

80 g jecma
100 g zelene lece
2 kasike ulja
80 g mrkve
50 g korijena persuna
100 g korijena celera
1 cesna bijelog luka
2 g suhih vrganja
2 kasicice Vegete
130 g prase
so
biber
1 kasika nasjeckanog persuna

Priprema:

  1. Ječam namočite preko noći ili nekoliko sati prije pripreme.
  2. Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  3. Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  4. K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  5. Na kraju posolite i pobiberite po potrebi.
Posluzivanje:

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

No comments:

Recepti Headline Animator