Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Stanglice sa bademima

Potrebno:

200 g putera ili margarina
400 g brasna
150 g badema
100 g secera
2 jajeta
kasicica praska za pecivo
100 g cokolade

Priprema:

1. Umutiti zumanca i jedno bjelance, buter i secer. Dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo. Zamijesiti tijesto rukom i ostaviti ga pola sata da se odmori na hladno hladnom mjestu. Tijesto razlistiti oklagijom debljine 2 mm u obliku pravougaonika. Izrezati ga na stanglice ( oko 40 komada izadje ). Svaku premazati umucenim bjelancetom i oljustenim ( kratko potopiti u vrucu vodu ) i na listice ( na polovine ) isjeckane bademe. Redjati ih na pleh pokriven papirom i peci 8 minuta na 180°C ( ima stanglica za 2 pleha ).
2. Jedan kraj pecenih i ohladjenih stanglica ( do polovine ) umakati u cokoladnu glazuru, koju pripremate: rastopiti cokoladu, malo secera i putera.

No comments:

Recepti Headline Animator