Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Visegradska corba

Potrebno:

800 g janjeceg mesa s kostima
vezica zeleni za supu
glavica luka
paradajz
paprika
50 g kajmaka
50 g kisele pavlake
80 g bamije
so
biber
ulje
brasno
mljevena paprika
pire od paradajza

Priprema:

1. Meso isjecite na kocke i kratko prokuhajte, a potom ocijedite.
2. U dublju posudu sipajte ulje i kad se zagrije dodajte opranu i sitno isjecenu zelen i meso.
3. Kuhajte, a kad meso porumeni, pospite ga brasnom, mljevenom paprikom, dodajte pire od paradajza i zacine te prelijte toplom vodom.
4. Kuhajte na tihoj vatri.
5. Bamiju skuhajte posebno u vodi i sircetu.
6. Kad corba bude upola kuhana, sustite na kockice isjecenu papriku i paradajz i zajedno dokuhajte.
7. Na kraju dodajte bamiju, pavlaku, kajmak, biber i so.

No comments:

Recepti Headline Animator