Potrebno:
1/2 kg kozica
1/2 kg dagnji
solja rize
1 dl bijelog vina
crveni luk
cehno bijelog luka
1 dl pasiranog paradajza
1/2 l ribljeg temeljca
3 kasike maslinovog ulja
persun
Priprema:
Rizu skuhajte posebno prema uputama na pakiranju.Na maslinovom ulju poprzite sitno sjeckani crveni i bijeli luk, dodajte kozice i dagnje te pirjajte dok ne puste vodu.Kad voda ispari, dodajte dl bijelog vina i pirjajte oko 5 minuta dok alkohol ne ispari.Umijesajte sok od paradajza, zacinite biberom i kosanim persunom.Pomijesajte skoljke s rizom te kratko prokuhajte.
1/2 kg kozica
1/2 kg dagnji
solja rize
1 dl bijelog vina
crveni luk
cehno bijelog luka
1 dl pasiranog paradajza
1/2 l ribljeg temeljca
3 kasike maslinovog ulja
persun
Priprema:
Rizu skuhajte posebno prema uputama na pakiranju.Na maslinovom ulju poprzite sitno sjeckani crveni i bijeli luk, dodajte kozice i dagnje te pirjajte dok ne puste vodu.Kad voda ispari, dodajte dl bijelog vina i pirjajte oko 5 minuta dok alkohol ne ispari.Umijesajte sok od paradajza, zacinite biberom i kosanim persunom.Pomijesajte skoljke s rizom te kratko prokuhajte.
No comments:
Post a Comment