Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Pita krompirusa sa sudzukom

Potrebno (za 4 osobe):

300 g brasna
400 g sudzuka
1 kg oljustenih krompira
200 g kukuruznog brasna
2 kasike mjesavine zacina
1 glavica crnog luka
150 ml vode
200 ml kisele pavlake
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Pripremamo fil.Sudzuk isjecemo na tanke krugove.Glavicu crnog luka sitno isjecemo.U veci sud krupno izrendamo krompire.Dodamo isjecen sudzuk, crni luk, nanesemo mjesavinu zacina, posolimo, pobiberimo i promjesamo.Pripremamo tijesto.U sud stavimo brasno, posolimo, dodamo kukuruzno brasno, sipamo vodu i rukom zamjesimo tijesto.Tijesto premjesimo na radnoj povrsini a zatim podijelimo na 4 jednaka dijela.Od svakog dijela formiramo jufku.Od prve jufke, oklagijom, razvucemo sto tanju koru.Na koru nanesemo fil a zatim uvijemo u rolat.Na isti nacin pripremimo i ostale rolate.Unutrasnjost okrugle tepsije namazemo uljem.Savijajuci rolate u krog poredamo ih u tepsiju.Pitu premazemo uljem.Pecemo 30 minuta na 180 °C.Izvadimo tepsiju iz rerne, kuharskom cetkom premazemo pitu provrelom vodom a zatim nanesemo mjesavinu od kisele pavlake i 50 ml provrele vode.Vratimo tepsiju u rernu i pecemo jos 10 minuta na istoj temperaturi.Ispecenu pitu serviramo na tanjir.

No comments:

Recepti Headline Animator