Potrebno:
6-8 tvrdih zelenih jabuka
100 g secera
50 g brasna
200 g maslaca
cimet
Priprema:
1. Zagrijati 100 g maslaca vodeci racuna da ne potamni, na njemu otopiti 100 g secera.Kada pocne da mjenja boju dodati jabuke isjecene na tanke kriske.Izmijesati i ohladiti.
2. Umijesiti glatko tijesto od 50 g brasna, 100 g maslaca i 2 dl hladne vode.Oblikovati loptu, uviti u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizider da odstoji 1 sat.
3. 2/3 odstajalog tijesta rastanjiti po dnu i stranicama kalupa prethodno namazanog maslacem.Unutra staviti ohladjene karmelizovane jabuke.Preostalom trecinom tijesta prkriti jabuke.Peci u zagrijanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.Izvaditi i ohladiti.Pazljivo stavit na tanjir za posluzivanje.Posuti cimetom.
6-8 tvrdih zelenih jabuka
100 g secera
50 g brasna
200 g maslaca
cimet
Priprema:
1. Zagrijati 100 g maslaca vodeci racuna da ne potamni, na njemu otopiti 100 g secera.Kada pocne da mjenja boju dodati jabuke isjecene na tanke kriske.Izmijesati i ohladiti.
2. Umijesiti glatko tijesto od 50 g brasna, 100 g maslaca i 2 dl hladne vode.Oblikovati loptu, uviti u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizider da odstoji 1 sat.
3. 2/3 odstajalog tijesta rastanjiti po dnu i stranicama kalupa prethodno namazanog maslacem.Unutra staviti ohladjene karmelizovane jabuke.Preostalom trecinom tijesta prkriti jabuke.Peci u zagrijanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.Izvaditi i ohladiti.Pazljivo stavit na tanjir za posluzivanje.Posuti cimetom.
No comments:
Post a Comment