Potrebno:
1 pakovanje gotovih kora za tortu
1 kesica zelatina
sok od kajsije
200 g pecenih badema
300 g secera
1 kesica preliva za tortu
1 kasika ulja
razno sezonsko voce po izboru
Priprema:
Rastvoriti zelatin u soku od kajsije, pa time premazati koru.Kada se zelatin stegne rasporediti po tijestu prethodno pripremljeno voce.U sredini ostaviti slobodan krug precnika 6 cm.Voce preliti pripremljenim prelivom za tortu.U medjuvremenu istopiti 200 g secera, pa u njega dodati bademe i peci dok secer ne porumeni.Plasticnu posudu podmazati uljem pa u nju izruciti pecene bademe.Sve izmrviti varjacom.Tako dobiveni grilijaz rasporediti po srdini torte, dodati komadice voca i prliti zelatinom.Na kraju istopiti ostatak secera, pa kad pocne da rumeni, poprskati njime pomocu viljuske cijelu tortu, tako da se obrazuju kapljice secera.
1 pakovanje gotovih kora za tortu
1 kesica zelatina
sok od kajsije
200 g pecenih badema
300 g secera
1 kesica preliva za tortu
1 kasika ulja
razno sezonsko voce po izboru
Priprema:
Rastvoriti zelatin u soku od kajsije, pa time premazati koru.Kada se zelatin stegne rasporediti po tijestu prethodno pripremljeno voce.U sredini ostaviti slobodan krug precnika 6 cm.Voce preliti pripremljenim prelivom za tortu.U medjuvremenu istopiti 200 g secera, pa u njega dodati bademe i peci dok secer ne porumeni.Plasticnu posudu podmazati uljem pa u nju izruciti pecene bademe.Sve izmrviti varjacom.Tako dobiveni grilijaz rasporediti po srdini torte, dodati komadice voca i prliti zelatinom.Na kraju istopiti ostatak secera, pa kad pocne da rumeni, poprskati njime pomocu viljuske cijelu tortu, tako da se obrazuju kapljice secera.
No comments:
Post a Comment