Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 14, 2011

Rum stangle

Potrebno je:

375 g brašna
180 g margarina
100 g šećera
1 jaje
1 žumance
1 kesica vanilin-šećera

Nadev:
250 g mlevenog badema
100 g urmi
100 g šećera
50 g meda
3 čašice likera
sok od 2 limuna

Glazura:
75 g šećera
1 čašica likera

Priprema:

Utrljati margarin i brašno, a jaje i žumance penasto umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom. Umućenom jajetu dodavati brašno i mesiti testo dok ne postane glatko, pa ga ostaviti na hladnom mestu da odstoji. U međuvremenu pripremiti nadev: urme iseći pa sastaviti sa mlevenim bademom, šećerom, medom, likerom i sokom od limuna. Gotovo testo podeliti u dva dela i jednom polovinom testa obložiti podmazanu tepsiju, staviti nadev i prekriti ga drugom polovinom testa. Površinu izbosti viljuškom i peći u pećnici na temperaturi od 250 stepeni. Još topao kolač preliti glazurom: u rumu rastvoriti šećer. Ohlađeni kolač iseći na štanglice.

No comments:

Recepti Headline Animator