Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Corba sa janjetinom

Potrebno:

750 g janjetine bez kosti
3 kasike brasna
2 kasike maslinovog ulja
8 malih glavica luka
1 cesna bijelog luka
100 g svjezih gljiva
1 mrkva
1 prasa
1 konzerva paradajza
1 mala kasika ruzmarina i bosiljka
1 svjeza paprika
so
biber

Priprema:

1. Meso isjecite na komadice i uvaljajte ga u brasno.Preprzite na ulju u dubljoj posudi.
2. Dodajte, luk, bijeli luk, gljive, mrkvu, prasu, paradajz, zacine i 3 dl vode.
3. Prvo pojacajte vatru pa kad prokuha smanjite je i poklopite da se kuha 40-50 minuta ili dok se meso ne raskuha.Svjezu papriku mozete dodati u zadnjih 20-ak minuta kuhanja.
4. Servirajte sa skuhanom rizom ili cijelim krompirom uz zelenu salatu.

No comments:

Recepti Headline Animator