Potrebno:
Za tijesto:
lisnato tijesto (paket 500 g)
Fil:
9 jaja
4 kesice vanilin secera
8 kasika brasna
6 kasika gustina
2 l mlijeka
18 kasika secera
Tijesto:
Odlediti lisnato tijesto, razvaljati ga i ispeci na okrenutom plehu 10-ak minuta na 175 °C, tj. dok ne dobije zlatnu boju.Tijesto staviti u prethodno zagrijanu rernu (200 °C).
Krema:
9 zumanaca, 4 vanilin secera, 8 kasika ostrog brasna i 6 kasika gustina (ili 14 kasika brasna) pomjesati.Umjesati smjesu u 2 l mlijeka i kuhati oko 15 minuta uz stalno mjesanje.Kad je kuhano, u vruc fil umjesati snijeg od 9 bjelanaca sa 18 kasika secera i lagano izmjesati.Izliti kremu na peceno lisnato tijesto, poklopiti drugm listom lisnatog tijesta izrezanim na kvadratice (da se kasnije lakse sijece).Posuti secerom u prahu.
Za tijesto:
lisnato tijesto (paket 500 g)
Fil:
9 jaja
4 kesice vanilin secera
8 kasika brasna
6 kasika gustina
2 l mlijeka
18 kasika secera
Tijesto:
Odlediti lisnato tijesto, razvaljati ga i ispeci na okrenutom plehu 10-ak minuta na 175 °C, tj. dok ne dobije zlatnu boju.Tijesto staviti u prethodno zagrijanu rernu (200 °C).
Krema:
9 zumanaca, 4 vanilin secera, 8 kasika ostrog brasna i 6 kasika gustina (ili 14 kasika brasna) pomjesati.Umjesati smjesu u 2 l mlijeka i kuhati oko 15 minuta uz stalno mjesanje.Kad je kuhano, u vruc fil umjesati snijeg od 9 bjelanaca sa 18 kasika secera i lagano izmjesati.Izliti kremu na peceno lisnato tijesto, poklopiti drugm listom lisnatog tijesta izrezanim na kvadratice (da se kasnije lakse sijece).Posuti secerom u prahu.
No comments:
Post a Comment