Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 1, 2011

Krem torta sa jabukama

Potrebno:

180 g prezli
200 g secera
1 kasicica cimeta
180 g rastopljenog maslaca
7 jabuka isjecenih na kolutove
1 limun
2,5 dl slatke pavlake
150 ml mlijeka
6 jaja
1 kasika vanilin secera
2 kasike gustina

Priprema:

1. Pjenasto umutiti 100 g rastopljenog maslaca sa 100 g secera, dodati kasicicu cimeta i 180 g prezli.Polovinu mase odvojiti i staviti na toplo mjesto, a drugom polovinom obloziti dno i stranice prethodno maslacem namazanog kalupa.
2. Na niskoj temperaturi kuhati kolutove jabuka, 6 kasika secera, 6 kasika maslaca i sok od pla limuna, dok se jabuke ne raskuhaju.Umijesati slatku pavlaku i 2 kasike gustina prethodno rastvorene u 2,5 dl mlijeka.Smjesi dodati razmucena jaja, vanilin secer i narendanu koru limuna.Na niskoj tmperatui mijesati dok masa ne pocne da se lijepi za kasiku, izliti preko prezli oblikovanih u kalupu, a odozgo posuti preostalim prezlama.Ovako pripremljenu tortu peci u zagrijanoj rerni na 200 °C oko 1 sat.
3. Izvaditi i prohladiti.Pazljivo staviti na tanjir za posluzivanje.Dekorisati po zelji.Sluziti mlako i dobro rashladjeno.

No comments:

Recepti Headline Animator