Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Vanilice sa glazurom

Potrebno:

50 g gustina,
200 g brašna,
1 jaje,
150 g šećera,
kora od pola limuna,
1 kašika ruma,
150 g maslaca
malo pekmeza od šipka ili kajsije.

Priprema:

Izmešati brašno i gustin, dodati jaje, struganu koru od limuna, šećer i rum. U međuvremenu umutiti maslac i dodati u smesu od brašna. Kada je testo dobro umešeno, ostaviti ga na hladnom mestu oko sat vremena. Zatim testo razviti i modlom vaditi vanilice, a polovini vanilica na sredini izvaditi kružić testa. Staviti u podmazan pleh i peći na blagoj temperaturi. Pune vanilice premazati pekmezom a odozgo staviti vanilice sa kružićem u sredini. Skuvati šećer u prahu, sok od limuna i toplu vodu, penasto umutiti, pa ovom glazurom premazati vanilice.

No comments:

Recepti Headline Animator