Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Torta sa jabukama i limunom

Potrebno:

3 jajeta
75 g secera
2 kesice vanilin secera
aroma limuna
20 g gustina
50 g mljevenih oraha
2 kesice praska za pecivo
500 g jabuka
50 ml soka od jabuke
3 lista zelatina
300 ml slaga
50 g brasna
maslac

Potrebno:

1. Pjenasto umutiti zumanca sa 60 g secera.Umijesati cvrst snijeg od bjelanaca, dodati brasno izmjesano sa gustinom i vanilin secerom.Kalup za kolace u obliku zvijezde namazati maslacem, uliti pripremljenu smjesu.Peci na 190°C oko 20 minuta.Izvaditi peceni patispanj.Ohladiti i horizontalno prepoloviti.
2. Jabuke isjeci na kriske, dinstati na malo zagrijanog ulja, naliti vode toliko da jabuke ogreznu, dodati sok od limuna.Kompaktnu masu rasporediti preko donje polovine patispanja.
3. Pjenasto umutiti jaje sa vanilin secerom, umijesati 15 g secera u kome je prethodno rastvoren zelatin.Na kraju dodati umuceni slag.1/3 premazati jabuke, preko staviti drugi dio patispanja, malo pritisnuti.Tortu premazati odozgo i okolo preostalom smjesom od slaga.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator