Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Petit fours

Potrebno (za cca 80 komada):

300 g maslaca
300 g secera
5 jaja
300 g brasna
1 mala bocica arome od narandze
1 kasicica praska za pecivo
prstohvat soli
3 cl Amaretto likera

Za preljev:

600 g bijele cokolade
300 g mlijecne cokolade

Za ukras:

Usecereni ukrasi po zelji

Priprema:

1. Umutite maslac sa šećerom i aromom od narandže da bude lagano i pjenušavo.

2. Razdvojite bjelanca od žumanaca, pa dodajte žumanca u smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smjesu i dobro promiješajte.

3. Umutite bjelanca sa solju dok očvrsne, pa dodajte u smjesu. Razmažite smjesu ravnomjerno pa namašćenom limu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 30 minuta.

4. Izvadite kolač iz pećnice i probodite ga na par mjesta viljuškom. Umiješajte Amaretto sa 4 kašike vode pa time premažite kolač.

5. Nasijecite ga na kvadratiće od po 3 cm. Za preljev, otopite čokolade na pari. Umočite kolače u bijelu čokoladu, ukrasite šećernim dekoracijama i ostavite da se osuši.Kada su suhi, umocite donju polovicu kolaca u tamnu čokoladu.

No comments:

Recepti Headline Animator