Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Kalconi abrucezi

Potrebno:

400 g brasna
100 g dimljenog svinjskog vrata
300 g sira
persun
1 limun
4 jaja
100 g svinjske masti
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Pripremamo tijesto.U veci sud stavimo brasno, svinjsku mast, 2 jaja, sok od 1/2 limuna, 100 ml vode, posolimo i promjesamo sastojke varjacom.Pripremamo fil.U sud stavimo sitno isjecen persun, krupno izrendan sir, 2 jaja i promjesamo.Na pobrasnjenoj radnoj povrsini premjesimo tijesto, podijelimo na 2 jednaka dijela i formiramo jufke.Od jufki, oklagijom, razvucemo kore.Parcad svinjskog vrata savijemo na polovinu i poredamo na prvu koru.Zatim nanesemo fil od sira na svinjski vrat.Na filovanu koru stavimo drugu koru.Rukama pritiskamo kore tako da obiljezimo kalconite u vidu kvadrata oko fila.Sijecemo kalconite i przimo u tiganju u vecoj kolicini zagrijanog ulja.Kada porumene sa obje strane kalconite stavimo na ciniju oblozenu kuharskim papirom.U drugom tiganju, ma zagrijanom ulju, przimo mjesavinu povrca. Posolimo, pobiberimo, promjesamo i kada tcnost ispar sklonimo tiganj sa sporeta.Na tanjir stepenasto serviramo kalconite.Na sredinu tanjira serviramo mjesavinu povrca.Dekorisemo krugom paradajza i grancicama mirodjije.

No comments:

Recepti Headline Animator