Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Torta od sira prelivena slatkim od višanja

Potrebno:

20 dkg margarina
25 dkg secera
4 jaja
1 kg nemasnog kravljeg sira
2 pudinga u prahu od vanilije
1 kasicica naribane limunove kore
4 kasike soka od limuna
3 dkg pistacija
slatko od visanja

Priprema:

1. Pjenasto umutite margarin sa secerom dok se secer ne rastopi.Postepeno umijesajte jaja, sir i prasak za puding.Dodajte limunov sok i koru i nasjeckane pistacije.
2. Oblozite dno kalupa papirom za pecenje, a stranice premazite margarinom.Napunite kalup i pecite oko 60 minuta u vec zagrijanoj rerni na 175 °C.
3. Kad je torta pecena, ostavite je da se ohladi na resetci za kolace.
4. U medjuvremenu slatko od visanja istresite u dublju posudu, dodajte vrlo malo vode i uz mjesanje pustite da provri.
5. Ohladjenom smjesom od visanja prelijte tortu i ostavite je nekoliko sati u frizideru.

No comments:

Recepti Headline Animator