Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Koh od pecurki

Potrebno (za 4 osobe):

500 g svjezih sampinjona
2-3 kasike soja sosa
250 ml jogurta
150 g rendanog kackavalja
pola male kasike bijelog luka u prahu
2 jaja
100 ml piva
1 prasak za pecivo
3 kasike brasna
100 g lenti dimljene slanine
3 kasike kukuruznog brasna
3-4 grancice mirodjije
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Lente slanine isjecemo na kocke a mirodjiju sitno isjecemo.Polovinu sampinjina isjecemo na listove a drugu polovinu krupo izrendamo.Unutrasnjost pravougaone tepsije namazemo uljem.U tepsiju nanesemo rendan kackavalj, parcad slanine, sjeckane i rendane sampinjone i isjecenu mirodjiju.Zatim nanesemo bijeli luk u prahu, poprskamo soja sosom, posolimo i pobiberimo.U sud sa jajima dodamo po 3 kasike bijelog i kukuruznog brasna, prasak za pecivo, pivo i jogurt i dobro promijesamo zicom za mucenje.Dobijenu smjesu nanesemo na sastojke u tepsiji.Pecemo 45 minuta na 180 °C.Ispeceni koh isjecemo na parcad.5 parcadi serviramo na tanjir i dekorisemo sa 4 seri paraajza i 4 grancice persuna.

No comments:

Recepti Headline Animator