Potrebno:
60 g margarina
6 jaja
150 g secera
1 vanilin-secer
125 g brasna
125 g gustina
Za nadjev:
350 g dzema od limuna
7 kasika soka od limuna
400 g marcipana
250 g secera u prahu
60 g orascica
4 kandirane kriske limuna
Priprema:
Otopiti margarin i ostaviti da se ohladi.Jaja umutiti na pari sa secerom i vanilom.Masu ohladiti i dodati joj margarin, brasno i gustin.Okrugli kalup obloziti masnom hartijom, izruciti tijesto i peci na 175 °C u prethodno zagrijanoj rerni.Ohladjeno tijesto presjeci na 3 jednake kore.1/3 dzema od limuna pomijesati sa 4 kasike soka od limuna pa time premazati donju koru.Marcipan pomijesati sa secerom u prahu i drugom trecinom dzema od limuna i time premazati srednju i gornju koru.Kore poredati jednu preko druge.Tortu sa strane premazati dzemom.Orascic isjeci na krupne dijelove, kandirane kriske limuna na polovine, sve pomijesati sa secerom u prahu, sokom od limuna i kasikom tople vode.Mutiti da se napravi gusti preliv kojim se torta premazuje.Kada se osusi, torta se ukrasava kriskama kandiranog limuna.
No comments:
Post a Comment