Potrebno:
- 400 g oštrog brašna
- 300 g kačkavalja
- 250 g šunkarica
- 1 svež kvasac
- 70 ml mleka
- 150 ml mineralne vode
- 80 g margarina
- ulje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Isecite sitno šunkaricu. Krupno izrendajte kačkavalj. U veći sud stavite brašno, dodajte kvasac i posolite po ukusu. Zatim dodajte isečenu šunkaricu, mineralnu vodu, mleko i mesite testo rukom dodavajući ulje. Na pobrašnjenoj radnoj površini umesite testo i isecite na 10 jednakih delova. Od svakog dela formirajte malu jufku, a zatim od jufki oklagijom, razvucite kore. Prvu koru poprskajte rastopljenim margarinom i nanesite deo rendanog kačkavalja. Na isti način poređajte sve kore, jednu na drugu. Zatim, oklagijom, od kora razvucite jednu veću koru koju ćete staviti u okruglu tepsiju namazanu rastopljenim maslacom. Pecite 30 minuta na 200 °C.Ispecenu pitu isjecemo na 8 parčadi.Parčad pite u krug poredamo na tanjir za serviranje.Na sredinu tanjira stavimo list zelene salate koji napunimo preostalim izrendanim kačkavaljem.Dekoraciju završimo sa 4 kruga krastavca i 2 polovine šeri paradajza.
Isecite sitno šunkaricu. Krupno izrendajte kačkavalj. U veći sud stavite brašno, dodajte kvasac i posolite po ukusu. Zatim dodajte isečenu šunkaricu, mineralnu vodu, mleko i mesite testo rukom dodavajući ulje. Na pobrašnjenoj radnoj površini umesite testo i isecite na 10 jednakih delova. Od svakog dela formirajte malu jufku, a zatim od jufki oklagijom, razvucite kore. Prvu koru poprskajte rastopljenim margarinom i nanesite deo rendanog kačkavalja. Na isti način poređajte sve kore, jednu na drugu. Zatim, oklagijom, od kora razvucite jednu veću koru koju ćete staviti u okruglu tepsiju namazanu rastopljenim maslacom. Pecite 30 minuta na 200 °C.Ispecenu pitu isjecemo na 8 parčadi.Parčad pite u krug poredamo na tanjir za serviranje.Na sredinu tanjira stavimo list zelene salate koji napunimo preostalim izrendanim kačkavaljem.Dekoraciju završimo sa 4 kruga krastavca i 2 polovine šeri paradajza.
No comments:
Post a Comment