Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Pita sa kačkavaljem i šunkom

Potrebno:

  • 400 g oštrog brašna
  • 300 g kačkavalja
  • 250 g šunkarica
  • 1 svež kvasac
  • 70 ml mleka
  • 150 ml mineralne vode
  • 80 g margarina
  • ulje
  • so i biber po ukusu
Priprema:

Isecite sitno šunkaricu. Krupno izrendajte kačkavalj. U veći sud stavite brašno, dodajte kvasac i posolite po ukusu. Zatim dodajte isečenu šunkaricu, mineralnu vodu, mleko i mesite testo rukom dodavajući ulje. Na pobrašnjenoj radnoj površini umesite testo i isecite na 10 jednakih delova. Od svakog dela formirajte malu jufku, a zatim od jufki oklagijom, razvucite kore. Prvu koru poprskajte rastopljenim margarinom i nanesite deo rendanog kačkavalja. Na isti način poređajte sve kore, jednu na drugu. Zatim, oklagijom, od kora razvucite jednu veću koru koju ćete staviti u okruglu tepsiju namazanu rastopljenim maslacom. Pecite 30 minuta na 200 °C.Ispecenu pitu isjecemo na 8 parčadi.Parčad pite u krug poredamo na tanjir za serviranje.Na sredinu tanjira stavimo list zelene salate koji napunimo preostalim izrendanim kačkavaljem.Dekoraciju završimo sa 4 kruga krastavca i 2 polovine šeri paradajza.

No comments:

Recepti Headline Animator