Potrebno:
Za biskvit:
6 jaja
180 g secera
180 g ostrog brasna tip 400
limunova korica
Za kremu:
4 jaja
250 g secera
1 vanilija secer
100 g cokolade
250 g maslaca
Za preljev od karamela:
200 g secer
20 g maslaca
2 kasike limunovog soka
Priprema:
Za biskvit:
6 jaja
180 g secera
180 g ostrog brasna tip 400
limunova korica
Za kremu:
4 jaja
250 g secera
1 vanilija secer
100 g cokolade
250 g maslaca
Za preljev od karamela:
200 g secer
20 g maslaca
2 kasike limunovog soka
Priprema:
- Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanca.
- Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita.
- Za kremu cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro ne poveže (teče s kuhače u niti). Zatim je ohladite i umiješajte joj pjenasti maslac.
- Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice torte.
- Karamel pripremite na sljedeći način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi.
- Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.
Posluzivanje:
Tortu ukrasite listovima ohlađenog karamela.
Savjet:
Biskvitne listove pecite na namašćenom i pobrašnjenom papiru. Papir stavite na okrenutu stranu lima i prije nego što ćete izliti biskvitnu smjesu, označite na njemu kružni oblik kalupa torte.
Tortu ukrasite listovima ohlađenog karamela.
Savjet:
Biskvitne listove pecite na namašćenom i pobrašnjenom papiru. Papir stavite na okrenutu stranu lima i prije nego što ćete izliti biskvitnu smjesu, označite na njemu kružni oblik kalupa torte.
No comments:
Post a Comment