Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 1, 2011

Carobna jagnjetina

Potrebno:

1 kg jagnjetine od buta
1 veca glavica crvenog luka
2 mrkve
celer
6 cesnja cesnjaka
400 g bijelog graha iz konzerve
400 g paradajza
1 dl bijelog vina
2 kasike Vegete
1 kasika slatke paprike
1 kasika suhog origana
malo vode

Priprema:

1. Jagnjetinu isjeci na komade poprziti sa svih strana da dobije lijepu rumenu boju.U sredinu velike i duboke tepsije staviti jagnjetinu, a okolo isjeceno povrce i zavrsiti sa paradajzom.
2. Posoliti i pobiberiti i malo posuti cilijem, po zelji.Nakon toga dodati vino, koje je prethodno zagrijano, pomijesati ga sa Vegetom, origanom i mljevenom paprikom.
3. Po potrebi dodati malo vode, tako da tecnosti ima negdje do polovine tepsije i na kraju posuti ruzmarinom.Pokriti aluminijskom folijom i peci u rerni na 180 °C najmanje 2 sata.
4. Sluziti toplo.

No comments:

Recepti Headline Animator