Ovo jelo ne morate mijesati.Od mijesanja bi se riba raspala, tako da se ovaj brudet s vremena na vrijeme samo lagano protrese.Za pravi ribarski brudet karakteristicno je da se ne dodaje sirce.Za prilog je najbolje posluziti palentu.
Potrebno:
1 kg razlicite vrste ribe
2 glavice luka
5 cehna bijelog luka
40 dkg paradajz pelata
1 grancica ruzmarina
20 dl bijelog vina
maslinovo ulje
so
biber
Priprema:
Ribe ocistimo od ljuski, skrgi i iznutrica.U lonac istovremeno stavimo maslinovo ulje, sjeckani luk, bijeli luk, grancicu ruzmarina, so, biber, paradajz pelat i ociscenu ribu.Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i jos toliko hladne vode da prekrije sastojke.Kad brudet zavrije, ostavimo ga da polagano kuha dok se umak ne reducira napola.
Potrebno:
1 kg razlicite vrste ribe
2 glavice luka
5 cehna bijelog luka
40 dkg paradajz pelata
1 grancica ruzmarina
20 dl bijelog vina
maslinovo ulje
so
biber
Priprema:
Ribe ocistimo od ljuski, skrgi i iznutrica.U lonac istovremeno stavimo maslinovo ulje, sjeckani luk, bijeli luk, grancicu ruzmarina, so, biber, paradajz pelat i ociscenu ribu.Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i jos toliko hladne vode da prekrije sastojke.Kad brudet zavrije, ostavimo ga da polagano kuha dok se umak ne reducira napola.
No comments:
Post a Comment