Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 25, 2011

Torta sa višnjama i čokoladom

Potrebno:

100 g maslaca
100 g secera
1 kesica vanilin secera
2 jajeta
malo soli
150 g brasna
1 kesica praska za pecivo
15 g kakao praha
3 kasike mlijeka

Za fil:

750 g visanja
100 g secera+kasika secera
3 kasike tresnjevace
1/2 l slaga
1 kesica vanilin secera
2 kesice kremfix-a
75 g sokolade za kuhanje

Priprema:

1. Pjenasto umutiti maslac sa 75 g secera i vanilin secerom.Posebno izmjesati jaja sa malo soli, dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo, kakao i jedu po jednu, 3 kasike mlijeka.Ovu smjesu sjediniti sa maslacem, izruciti u podmazan i brasnom posut pleh i staviti u prethodno zagrijanu pecnicu.
2. Oprati visnje, izvaditi im kostice i dodati secer, malo prokuhati, ocijediti i ohladiti.Ohladjenoj masi dodati 25 g secera i tresnjevacu, pa ovim premazati oba dijela pecene i presjecene torte.
3. Ulupati slag sa vanilin secerom, kasikom secera i kremix-om, odvojiti 1/3 za ukrasavanje, u ostalo dodati rastopljenu cokoladu.Preko visanja staviti slag sa cokoladom, prekriti drugim dijelom tijesta, a tortu ukrasiti slagom i visnjama.

No comments:

Recepti Headline Animator