Potrebno:
600 g neobranog jogurta
500 g svjezeg voca po izboru (jagode, breskve, kajsije, sumsko voce)
3 kasike meda
1 manji limun
listovi limuna ili nane
Priprema:
1. Limun operite, obrisite, narendajte koricu i pomijesajte sa jogurtom i medom.Mutite mikserom dok ne dobijet glatku smjesu.Operit, obrisite i nasjeckajte na male komade 150 g voca (sumsko voce nemojte sjeckati) i umijesajte u smjesu od meda i jogurta.
2. Rasporedite 12 papirnih korpica za kolacice precnika 5-7 cm u male aluminijske oblike za kuglof ili u udubljenja pleha za pecenje "mufina".Kasikom pazljivo razdijelit smjesu u papirne korpice.Svaki kolacic ukrasite komadicima preostalog voca.
3. Pleh sa kolacicima ostavite u zamrzivacu 3 sata.10-ak minuta prije posluzivanja pazljivo izvadit kolacice iz oblika i pustite da malo omeksaju na sobnoj temperaturi.Posluzite ih na zasebnim tanjiricima, ukrasene preostalim sumskim vocem i listovima lilmuna ili nane.
600 g neobranog jogurta
500 g svjezeg voca po izboru (jagode, breskve, kajsije, sumsko voce)
3 kasike meda
1 manji limun
listovi limuna ili nane
Priprema:
1. Limun operite, obrisite, narendajte koricu i pomijesajte sa jogurtom i medom.Mutite mikserom dok ne dobijet glatku smjesu.Operit, obrisite i nasjeckajte na male komade 150 g voca (sumsko voce nemojte sjeckati) i umijesajte u smjesu od meda i jogurta.
2. Rasporedite 12 papirnih korpica za kolacice precnika 5-7 cm u male aluminijske oblike za kuglof ili u udubljenja pleha za pecenje "mufina".Kasikom pazljivo razdijelit smjesu u papirne korpice.Svaki kolacic ukrasite komadicima preostalog voca.
3. Pleh sa kolacicima ostavite u zamrzivacu 3 sata.10-ak minuta prije posluzivanja pazljivo izvadit kolacice iz oblika i pustite da malo omeksaju na sobnoj temperaturi.Posluzite ih na zasebnim tanjiricima, ukrasene preostalim sumskim vocem i listovima lilmuna ili nane.
No comments:
Post a Comment