Potrebno:
500 g bukovaca
1/2 glavice luka
2 kasike ulja
1 kasika Vegete
bijeli biber
100 ml slatkog vrhnja
1 kasika limunovog soka
Priprema:
500 g bukovaca
1/2 glavice luka
2 kasike ulja
1 kasika Vegete
bijeli biber
100 ml slatkog vrhnja
1 kasika limunovog soka
Priprema:
- Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte oprane i narezane bukovače. Kratko propirjajte, zalijte litrom vode i kuhajte polupokriveno dok bukovače ne omekšaju.
- Začinite Vegetom i bijelim biberom, po potrebi dolijte još malo vode te sve skupa prokuhajte još oko 5 minuta.
- Kuhanoj supi dodajte limunov sok i vrhnje te po želji još malo posolite.
Posluzivanje:
Krem-supu od bukovača poslužite s prženim kuglicama od tijesta ili kockicama hljeba.
Savjet:
Ukoliko supu pripremate za idući dan, čuvajte je u frizideru, a vrhnje dodajte tek nakon podgrijavanja.
Krem-supu od bukovača poslužite s prženim kuglicama od tijesta ili kockicama hljeba.
Savjet:
Ukoliko supu pripremate za idući dan, čuvajte je u frizideru, a vrhnje dodajte tek nakon podgrijavanja.
No comments:
Post a Comment