Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 25, 2011

Supa od bukovaca

Potrebno:

500 g bukovaca
1/2 glavice luka
2 kasike ulja
1 kasika Vegete
bijeli biber
100 ml slatkog vrhnja
1 kasika limunovog soka

Priprema:
  1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte oprane i narezane bukovače. Kratko propirjajte, zalijte litrom vode i kuhajte polupokriveno dok bukovače ne omekšaju.
  2. Začinite Vegetom i bijelim biberom, po potrebi dolijte još malo vode te sve skupa prokuhajte još oko 5 minuta.
  3. Kuhanoj supi dodajte limunov sok i vrhnje te po želji još malo posolite.
Posluzivanje:

Krem-supu od bukovača poslužite s prženim kuglicama od tijesta ili kockicama hljeba.

Savjet:

Ukoliko supu pripremate za idući dan, čuvajte je u frizideru, a vrhnje dodajte tek nakon podgrijavanja.

No comments:

Recepti Headline Animator