Potrebno:
6 jaja
200 g sitnog secera
400 g sitno isjecenih badema
1/2 l pavlake
secer u prahu
1/2 kg jagoda
Priprema:
1. Pjenasto umutiti zumanca i secer, dodati bademe, i na kraju cvrstu pjenu od bjelanaca.Masu izruciti u kalup i ispeci.Pecenu tortu ohladiti i presjeci je napola.
2. Ulupati 1/2 l pavlake dodajuci postepeno prah secer.Oprane jagode dobro ocijediti pa ih izmjesati sa slagom.Ovom masom premazati tortu unutra i spolja.Drzati je u frizideru do sluzenja.
6 jaja
200 g sitnog secera
400 g sitno isjecenih badema
1/2 l pavlake
secer u prahu
1/2 kg jagoda
Priprema:
1. Pjenasto umutiti zumanca i secer, dodati bademe, i na kraju cvrstu pjenu od bjelanaca.Masu izruciti u kalup i ispeci.Pecenu tortu ohladiti i presjeci je napola.
2. Ulupati 1/2 l pavlake dodajuci postepeno prah secer.Oprane jagode dobro ocijediti pa ih izmjesati sa slagom.Ovom masom premazati tortu unutra i spolja.Drzati je u frizideru do sluzenja.
No comments:
Post a Comment