Potrebno:
250 g tamne cokolade za kuhanje
340 g smedjeg secera
1 stapic vanile
Priprema:
1. U 370 g vode kuhajte secer i cokoladu s komadicima stapica vanile koji ste prethodno malo zgnjecili.Kad se secer i cokolada malo rastope, smjesu procjedite kroz cjediljku i zagrijavajte na vatri, mjesajuci dok cokoladna smjesa ne pocne da se hvata za kasiku.
2. Smjesu izlijte u plitku posudu i stavite u zamrzivac.Nakon otprilike 30 minuta sorbe izvadite i izradite viljuskom, a zatim ga ponovo stavite u zamrzivac.Ponovite postupak mjesanja nekoliko puta.
250 g tamne cokolade za kuhanje
340 g smedjeg secera
1 stapic vanile
Priprema:
1. U 370 g vode kuhajte secer i cokoladu s komadicima stapica vanile koji ste prethodno malo zgnjecili.Kad se secer i cokolada malo rastope, smjesu procjedite kroz cjediljku i zagrijavajte na vatri, mjesajuci dok cokoladna smjesa ne pocne da se hvata za kasiku.
2. Smjesu izlijte u plitku posudu i stavite u zamrzivac.Nakon otprilike 30 minuta sorbe izvadite i izradite viljuskom, a zatim ga ponovo stavite u zamrzivac.Ponovite postupak mjesanja nekoliko puta.
No comments:
Post a Comment