Prilagođeno pretraživanje

Monday, October 24, 2011

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Potrebno:

  • 3 teleća odreska (450 g)
  • 1 žlica Vegete
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 300 g većih šampinjona
  • 100 g gorgonzole
  • ½ žličice naribanog muskatnog orascica
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica krusnih mrvica
Priprema:

1. Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
2. Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
3. Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluzivanje:

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Savjet:

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

No comments:

Recepti Headline Animator