Potrebno:
- 3 teleća odreska (450 g)
- 1 žlica Vegete
- 50 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 300 g većih šampinjona
- 100 g gorgonzole
- ½ žličice naribanog muskatnog orascica
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica krusnih mrvica
Priprema:
1. Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
2. Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
3. Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluzivanje:
Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.
Savjet:
Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.
1. Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
2. Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
3. Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluzivanje:
Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.
Savjet:
Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.
No comments:
Post a Comment