Potrebno:
250 g obranog mlijeka
1 cijelo jaje
2 zumanceta
120 g secera
malo vanilin secera
Priprema:
1. kuhajte 70 g secera sa 1 kasikom vode dok ne dobijete gusti sirup.Izlijte sirup u 4 manja loncica i okrecite ih tako da sirup oblozi stranice posudica.
2. Od preostalog secera, mlijeka, jaja, zumanaca i vanilin secera mutilicom izradite glatku kremu.Izlijte je u loncice i kuhajte na pari 30 minuta.Nakon toga, loncice ostavite da se hlade najmanje 2 sata.Prije posluzivanja ohladjenu kremu preokrenite na tanjirice za posluzivanje.
250 g obranog mlijeka
1 cijelo jaje
2 zumanceta
120 g secera
malo vanilin secera
Priprema:
1. kuhajte 70 g secera sa 1 kasikom vode dok ne dobijete gusti sirup.Izlijte sirup u 4 manja loncica i okrecite ih tako da sirup oblozi stranice posudica.
2. Od preostalog secera, mlijeka, jaja, zumanaca i vanilin secera mutilicom izradite glatku kremu.Izlijte je u loncice i kuhajte na pari 30 minuta.Nakon toga, loncice ostavite da se hlade najmanje 2 sata.Prije posluzivanja ohladjenu kremu preokrenite na tanjirice za posluzivanje.
No comments:
Post a Comment