Potrebno je:
500 g nauta (sirove leblebije),
100 g luka,
100 g mrkve,
300 g paradajza,
1,5 kašika soli,
1 kašika chilija,
1 kašika curryja,
1 kašika đumbira u prahu
Priprema:
Naut, koji je preko noći bio potopljen, kuhajte jedan i po do dva sata, dok ne postane mek. U posebnoj šerpi propržite luk i mrkvu, a zatim dodajte paradajz sječen na kockice. Sve zajedno upržite, a onda dodajte kuhani naut i vodu, tek toliko da sve ogrezne. Kuhajte oko sat vremena, jer je toliko otprilike potrebno da se svi začini sjedine i curry zgusne. Ovo jelo dobro se slaže uz basmati rižu i chatni.
500 g nauta (sirove leblebije),
100 g luka,
100 g mrkve,
300 g paradajza,
1,5 kašika soli,
1 kašika chilija,
1 kašika curryja,
1 kašika đumbira u prahu
Priprema:
Naut, koji je preko noći bio potopljen, kuhajte jedan i po do dva sata, dok ne postane mek. U posebnoj šerpi propržite luk i mrkvu, a zatim dodajte paradajz sječen na kockice. Sve zajedno upržite, a onda dodajte kuhani naut i vodu, tek toliko da sve ogrezne. Kuhajte oko sat vremena, jer je toliko otprilike potrebno da se svi začini sjedine i curry zgusne. Ovo jelo dobro se slaže uz basmati rižu i chatni.
No comments:
Post a Comment