Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 18, 2011

Margarita sa jagodama

Potrebno:

125 g maslaca
150 g keksa
1, 5 kesica zelea u prahu
1 kg jagoda
100 ml limunade
2 kasike tekile
150 g secera
1/2 limuna
200 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Keks izmrviti oklagijom, umijesati u zagrijani maslac i kratko poprziti.
2. Dno kalupa za tortu obloziti masnim pekarskim papirom, unutra raspodijeliti pripremljenu masu od propecenog keksa, ispritiskati da se smjesa dobro uhvati za dno i stranice.Staviti 30 minuta u frizider.
3. Zelatin pripremiti prema upustvu na kesici.Odvojiti 750 g jagoda, ispasirati ih.Umutiti masu od jagoda, limunade, tekile, secera i narendane kore limuna.U pripremljeni pire od jagoda umijesati zelatin.Staviti u frizider 30 minuta.Kada pocne da se zgusnjava umijesati cvrsto umucenu pavlaku.
4. Preko odstajalog izmrvljenog keksa rasporediti masu od jagoda.Staviti u frizider da odstoji 3 sata.Prekriti jagodama nasjecenim na pola, posuti prah secerom.

No comments:

Recepti Headline Animator