Prilagođeno pretraživanje

Friday, October 28, 2011

Torta Zebra

Potrebno:

  • 1 pakovanje gotovog rolata (400 gr.)
  • 3 kesice zelatina
  • 4 zumanca
  • 200 g secera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 limun(sok)
  • 200 ml mlijeka
  • 2 kesice slag pjene
  • 200 g pavlake
  • 750 g mladog sira
  • 50 g secera u prahu
  • 2 kasike kakaoa praha
Priprema:

  1. Prvo potopiti zelatin u malo vode (6 kasika)i ostaviti da odstoji dok pripemimo sljedece
  2. 250 ml mlijeka ,200 gr secera i 4 zumanceta staviti u manju serpu da prokuhaju uz stalno mijesanje .Kad prokuha skloniti sa sporeta i dodati zelatin koji je potopljen u vodi i sve to izmijesati dobro pa ostavit na hladno mjesto da se hladi
  3. Dok se hladi prvi dio krema uzimamo 200 mll mlijeka 200 gr neutralne pavlake i umutimo mikserom sa 2 pakovanja slag pjene .Dobro umucenoj pjeni dodati 750 gr mladog sira i sok od limuna pomijesati sve skupa kasikom i staviti u frizider
  4. Rolat isjeci na tanje kolutove pa sa njima obloziti zidove kalupa za tortu kao i dno kalupa
  5. Do tada se prvi dio krema vec prohladio (ne mora da bude skroz hladan -samo da ne bude vreo) i sad sastavimo obadva djela krema , kuhani i sa sirom i slagom.Izmijesati kasikom da se sjedine mase pa podjeliti na dva dijela u jedan dio dodati 2 kasike kakao praha.
  6. Sad sa kutlacom sipamo u sredinu kalupa preko rolata naizmjenicno crni krem -bijeli krem dok ne potrosimo svu masu .Ostaviti u frizider da se hladi.

No comments:

Recepti Headline Animator