Potrebno:
- 1 pakovanje gotovog rolata (400 gr.)
- 3 kesice zelatina
- 4 zumanca
- 200 g secera
- 250 ml mlijeka
- 1 limun(sok)
- 200 ml mlijeka
- 2 kesice slag pjene
- 200 g pavlake
- 750 g mladog sira
- 50 g secera u prahu
- 2 kasike kakaoa praha
Priprema:
- Prvo potopiti zelatin u malo vode (6 kasika)i ostaviti da odstoji dok pripemimo sljedece
- 250 ml mlijeka ,200 gr secera i 4 zumanceta staviti u manju serpu da prokuhaju uz stalno mijesanje .Kad prokuha skloniti sa sporeta i dodati zelatin koji je potopljen u vodi i sve to izmijesati dobro pa ostavit na hladno mjesto da se hladi
- Dok se hladi prvi dio krema uzimamo 200 mll mlijeka 200 gr neutralne pavlake i umutimo mikserom sa 2 pakovanja slag pjene .Dobro umucenoj pjeni dodati 750 gr mladog sira i sok od limuna pomijesati sve skupa kasikom i staviti u frizider
- Rolat isjeci na tanje kolutove pa sa njima obloziti zidove kalupa za tortu kao i dno kalupa
- Do tada se prvi dio krema vec prohladio (ne mora da bude skroz hladan -samo da ne bude vreo) i sad sastavimo obadva djela krema , kuhani i sa sirom i slagom.Izmijesati kasikom da se sjedine mase pa podjeliti na dva dijela u jedan dio dodati 2 kasike kakao praha.
- Sad sa kutlacom sipamo u sredinu kalupa preko rolata naizmjenicno crni krem -bijeli krem dok ne potrosimo svu masu .Ostaviti u frizider da se hladi.
No comments:
Post a Comment