Potrebno:
400 g mlijeka u prahu
400 g kokosovog brasna
300 g secera
250 g margarina
1 vanilin secer
150 ml vode
100 g pecenih ljesnika
60 g keksa petit beure
Priprema:
Vodu, secer i vanilin secer prokuhati, akloniti sa sporeta i postepeno dodavati mlijeko u prahu, polovinu kokosovog brasna i na kraju mljeveni keks.Dobijenu masu ostaviti da se malo ohladi, a zatim dodati margarin, sve dobro umijesiti.Praviti kuglice tako da u sredinu svake stavimo po jedan prepecen i ociscen ljesnik ili badem.Rafaelo kuglice uvaljati u kokos i stavljati u papirne korpice.
400 g mlijeka u prahu
400 g kokosovog brasna
300 g secera
250 g margarina
1 vanilin secer
150 ml vode
100 g pecenih ljesnika
60 g keksa petit beure
Priprema:
Vodu, secer i vanilin secer prokuhati, akloniti sa sporeta i postepeno dodavati mlijeko u prahu, polovinu kokosovog brasna i na kraju mljeveni keks.Dobijenu masu ostaviti da se malo ohladi, a zatim dodati margarin, sve dobro umijesiti.Praviti kuglice tako da u sredinu svake stavimo po jedan prepecen i ociscen ljesnik ili badem.Rafaelo kuglice uvaljati u kokos i stavljati u papirne korpice.
No comments:
Post a Comment